Plans d'emergència i autoprotecció
El pla d’autoprotecció, d'acord amb el Decret 30/2015, és el document que preveu, per a una determinada activitat, instal·lació, centre, establiment o dependència, les emergències que es poden produir com a conseqüència de la seva pròpia activitat i les mesures de resposta davant de situacions de risc, de catàstrofes i de calamitats públiques que els poden afectar.
Els plans d’autoprotecció s’han de fonamentar en una anàlisi de risc i l’han d’incloure. A més, han d’establir, juntament amb els riscos generats per la mateixa activitat, la relació de coordinació amb els plans territorials, especials i específics que els afectin.
Informes de protecció contra incendis
L’objecte dels informes és posar en coneixement del titular de l’activitat, el resultat dels treballs d’inspecció realitzats en la pròpia instal·lació.
Aquest informe, vindrà, prèviament a la realització d'una o diverses visites a la instal·lació per tal de conèixer el tipus d'instal·lació, els mitjans de protecció i altres elements que poden ser d'utilitat a l'hora de redactar l'informe.
Implantació: formació i simulacres
La implantació d’un Pla d’Autoprotecció és la realització de diverses actuacions (formació, informació, plànols d'ubicació, cartells en emergència...) encaminades a aconseguir que les persones que formen part d’una determinada organització, responguin tal com preveu el manual davant una situació de risc.
Els exercicis o simulacres posen a prova el que s’ha previst fer en la planificació d’emergències, els mitjans de què es disposa i la resposta de les persones i, a la vegada, suposa una eina eficaç en l’entrenament del personal i els ocupants de la instal·lació.